На 30 юни Surfrider Foundation Sofia ви кани да отпразнуваме заедно един от най-значимите за организацията дни – International Surfing Day 2012.

В последните две седмици на юни цял свят празнува чрез различни събития възникването на сърфинга като спорт и възможността да отдадем почит на нашето крайбрежие. Surfrider Foundation организира International Surfing Day за първи път през 2005 г. като няколко местни чествания в САЩ. Близо 10 г. по-късно денят се отбелязва с над 200 събития в 30 страни.

За първи път в България ще отпразнуваме International Surfing Day … и то в два поредни уикенда. На 24 юни Българска Асоциация по Екстремни Водни Спортове (BEWSA) и Surfrider Foundation Sofia организират сърфистко събрание, сърф битак, сърф-арт обмяна и много други на плаж Кабакум. Повече инфо тук.

Седмица по-късно Surfrider Foundation Sofia ще отбележи повода с един ден в не толкова сърфистката, но жадна за море и сърф, столица. Очаква ви един дълъг съботен ден, изпълнен с много сърф настроение и качествено забавление, в който най-общо ще ви предложим :

  • уъркшоп за малки и големи – забавните неща, които можем да правим с непотребната пластмаса, за да бъдем верни на нашия принцип REDUCE-REUSE-RECYCLE. Oт 12:00 ч. в +това. Водещ на уъркшопа е Лидия Маринова – вече сте виждали част от нейните творби по време на изложбата THE TOTE, която организирахме преди няколко месеца.
  • „сърф на асфалта“ или да покараме лонгборд заедно – лонгборд демонстрации и представяне на лонгбордове, предоставени от Stormshop и Loaded boards – Bulgaria. От 16:00 ч. в Борисовата градина или по-точно – най-външната алея до бул. Цариградско шосе.
  • прожекция на „Surfing the Wild East” – един филм на Рене Екерт и Стоил Димитров. Десет дена след премиерата в Германия на фестивала Nord Norwest Surffilmfest, в 20:00 ч. в +това ще имате възможност да видите триседмичното приключение на трима професионални сърфисти в района на Черно и Каспийско море. Повече инфо за филма и трейлър може да видите тук.
  • и накрая – задължителното AFTER PARTY. От 22:30 ч. в клуб Twins. Selecter Skapernik ще ни посрещне с микс от ska, reggae, punk, rockabilly.

Благодарим за подкрепата на: +това, клуб Туинс, Stormshop, Arbor skateboards, Loaded Longboards, board.bg, Blueroom, Wild-berries, Longboarding Bulgaria, Longboard Girls Crew Bulgaria.

Ами това е … очакваме ви на 30 юни! Страницата на събитието във Фейсбук е тук.

p.s. Единственото ви извинение да не сте с нас е мощна прогноза. Извинения ще се приемат само във фото и видео формат 😉 Обезщетения за неприсъствие ще се събират и по банков път.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>